You are not logged in.
Witajcie,
po dłuższym czasie ciszy z mojej strony, chciałbym przedstawić skończoną wersję projektu, który zacząłem w zeszłym roku. Pomyślałem, że byłoby fajnie mieć oba dodatki, które wyszły tylko w Niemczech (Nowy Świat, Wielkie Wyprawy), przetłumaczone na język polski.
Międzyczasie Ubisoft wydał History Edition, i to tylko niestety w trzech językach: oryginalnym - niemieckim, angielskim i francuskim. Wtedy byłem w trakcie pisania mojego programu do tłumaczenia plików językowych Settlers'a IV. Jakiś czas później zająłem się tłumaczeniem obu dodatków, Nowy Świat i Wielkie Wyprawy, na język polski. Zauważyłem, że Ubisoft dodał parę tekstów w History Edition (np, brak ryb w obszarze pracy rybaka), więc zacząłem tłumaczyć po prostu plik z History Edition. Jest on kompatybilny ze starszymi wersjami Settlers'a IV.
Spolszczenie udostępniłem na moim blogu.
W razie jakiś błędów (głownie jeśli jakiś tekst nie ma sensu w grze), proszę napiszcie o nich na stronie z tłumaczeniami Settlers'a IV na GitHub'ie.
Last edited by PaweX3 (2021-08-08 00:11:17)
Settlers IV Modding on Discord:
[img]https://discordapp.com/api/guilds/705630541583482921/widget.png?style=banner2[/img]
My Blog (English)
Mój Blog (Polski) --> Settlers IV
[ Generated in 0.015 seconds, 8 queries executed - Memory usage: 549.17 KiB (Peak: 613.02 KiB) ]